80% raadsleden steunt oproep Kinderpardon

80% raadsleden steunt oproep Kinderpardon

Acht op de tien raadsleden in Nederland steunt de oproep van burgemeester H.M. Ostendorp van Bunnik aan staatssecretaris Teeven om opnieuw te kijken naar de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon. Dit blijkt uit een online onderzoek onder raadsleden door Gemeenteraad.nl.

Onderzoek onder raadsleden

In samenspraak met burgemeester Ostendorp inventariseerde Gemeenteraad.nl onder haar raadsledenpanel in Nederland of raadsleden de oproep van de burgemeester steunen. Op de vraag “Steunt u de oproep aan staatssecretaris Teeven” antwoordt 79,13% van de bevraagde raadsleden “Ja”. 13,5% steunt de oproep niet en 2,7% heeft geen mening. Het betreft een representatief onderzoek onder 1449 raadsleden, waarbij de uitslag is gewogen naar politieke partij.

Moet uw burgemeester de oproep steunen?

Op de vraag ‘Vindt u dat uw burgemeester de oproep moet steunen (los van de vraag of uw burgemeester dat al gedaan heeft)?’ komen nagenoeg dezelfde percentages naar voren. Een zelfde percentage (78,9%) antwoordt ja, 16,% nee en 4,4% heeft geen mening.

VVD raadsleden hebben afwijkende opvatting

De meerderheid van de ondervraagde VVD’ers in het onderzoek (70%) blijkt de oproep van de burgemeesters niet te steunen. Hetzelfde percentage van de ondervraagde VVD raadsleden vindt dat zijn of haar burgemeester de oproep niet moet steunen.

Over dit onderzoek

Dit online onderzoek is uitgevoerd  op 8 mei 2014 via het Gemeenteraad.nl panel onder 1449 respondenten, representatief naar politieke partij. De foutenmarge bedraagt 2,3%.

Uw mening?

Wat vindt u? Plaats een reactie onder dit artikel of laat het ons weten via Twitter op @GemeenteraadNL

Tags

15 Reacties

 1. Jan Hoen
  Vrijdag 9 mei 2014

  Wij moeten als Gemeente nu er zoveel steun is het doorzetten nu of nooit
  Desnoods met alle onderhandelingen te bevriezen met het Rijk.
  Niemand mag door het ijszakken omzien naar elkaar zeker voor kinderen Jan Hoen oud-wethouder 16 jaar en nu Raadslid van Maastricht

 2. Jos de Kunder GroenLinks Roermond
  Vrijdag 9 mei 2014

  Inmiddels heeft Teeven laten weten niet soepeler te willen omgaan met het kinderpardon, slechts in een enkel schrijnend geval wil hij bijdraaien. Dat weerhoudt ons er niet van om meer druk te zetten tot het doel is bereikt: een pardonregeling voor alle diepgewortelde kinderen !

 3. Peter Geelen
  Vrijdag 9 mei 2014

  Teeven moet beter luisteren naar de burgemeesters en de raadsleden met hun achterban. Ik heb 5 jaar met allochtonen mogen werken en weet als geen ander hoe schrijnend de gevallen kunnen zijn. Wie zijn wij die niet willen en/of kunnen delen met de nog altijd stevige welvaart. Ik besef heus wel dat er in ons land mensen zijn die de touwtjes aan elkaar moeten knopen of waar het huis van onder wáter staat. Trots moeten wij Nederlanders zijn dat wij sociale vluchtelingen mogen helpen om hen een thuis te bezorgen. Ik kom. Weinig mensen tegen die graag haard en huis hebben verlaten. Ben benieuwd wat de PvdA gaat doen.

 4. Maarten
  Vrijdag 9 mei 2014

  Ik hoop dat Teeven voet bij stuk houdt.
  Of gaan de burgemeesters het uit eigen zak betalen zonder belastinggeld hier aan te spenderen.

  Leg dat eens uit aan oude mensen die niet meer in een verzorgingshuis welkom zijn.

 5. Rudy Reker, Lijst Pim Fortuyn Eindhoven
  Vrijdag 9 mei 2014

  Een kinderpardon voor schrijnende gevallen kan alleen een oplossing zijn als tegelijkertijd de instroom van nieuwe asielzoekers wordt stopgezet door een visumplicht voor ons land in te voeren. Ja inderdaad betekend dat ook met grensbewaking. Geen visum? Jammer dan. Anders hebben wij elk jaar weer een Generaal Pardon.

 6. Jim Mollet OKe partij Koggenland
  Zaterdag 10 mei 2014

  Het is droevig te constateren dat LOKALE VVD raadsleden het denken overlaten aan Den Haag, dit zou wat meer benadrukt moeten worden in de publiciteit of zouden ze in meerderheid zelf denken dat het normaal is partij politiek ten koste van het levensgeluk van volledig, zelfs merendeels in Nederland geboren kinderen, te laten plaatsvinden? Dat zegt dan veel over het sociale gevoel van VVD ‘ers ……..

 7. Jan Hoogsteen, raadslid CDA Ferwerderadiel
  Zaterdag 10 mei 2014

  Staatssecr. Teeven houdt zijn rug recht met het kinderpardon. Het is aan ons om te blijven opkomen voor deze groep kinderen, die hier geintegreerd is en de kans moet krijgen zich hier in vrijheid te mogen vestigen en ontwikkelen.

 8. Hans Wenneker, raadslid voor B06-L2000 in Lingewaard
  Zaterdag 10 mei 2014

  Regeringspartijen VVD en PvdA zijn inhumaan bezig door kinderen, die in lokale gemeenschappen zijn ingeburgerd de toegang tot Nederland te ontzeggen. En staatssecretaris Teeven is hardleers met zijn regide beleid.

 9. Egbert Wessels
  Zaterdag 10 mei 2014

  Als beleid tot gevolg heeft dat kinderen hiervan de dupe worden dan is dit beleid onacceptabel! Kinderen mogen niet de dupe worden van politieke afspraken tussen partijen. Ik sta helemaal achter deze actie en roep al mijn collega raadsleden op deze actie te steunen.

 10. wouter van der schaaf
  Zondag 11 mei 2014

  Als het niet mogelijk is om te kunnen uitleggen waarom onderscheid gemaakt moet worden en dat vervolgens tóch het onderscheid wordt gehandhaafd uit angst voor ´nieuwe ontwikkelingen´, dan is er iets goed mis

 11. Fred Sessink
  Maandag 12 mei 2014

  Volgens mij moeten we lokaal en landelijk geen onderscheid maken. Zeker niet met asielzoekers.

 12. Inke Katoen
  Maandag 12 mei 2014

  VVD-raadsleden steunen voor 70% de oproep van de burgemeesters niet. Zijn er ook PVV en Leefbaar raadsleden die de vraag hebben beantwoord? En hoe denken de ‘lokalen’ over verruiming Kinderpardon?

 13. Asielzoeker 5 jaar in NL
  Dinsdag 13 mei 2014

  Wanneer onze landen veilig genoeg is, keren we toch terug maar ja!

  Aan degene die wel mee eens is dat dhr. Teveen gaat kinderpardonregeling niet aanpassen ( probeer maar een van uw dagen met een asielzoeker te wisselen zodat u MISSCHIEN mensenrecht kunt begrijpen ) maar moet toch gevoelens hebben !!!

 14. Cheriff S,
  Maandag 19 mei 2014

  Ik ziet zelf ook in deze situatie, ik val net buiten de “boot” en mijn aanvraag is dus afgewezen. Ik woon meerdere deels van me leven in Nederland woon samen met mijn vriendin en onze dochter van 3 jaar, ik ziet op school.
  Nu blijkt het dat ik dat allemaal moet achterlaten en terug moet keren naar een onbekend land, omdat ik niet aan een criteria voldoe?
  Ik zeg dit als een vader, vriend, student en vooral als een mens, Kun je niet maken.

 15. michelle
  Maandag 26 mei 2014

  kinderen moeten niet opgeofferd worden aan onzinnige regels en wetjes.
  een kind heeft recht op bescherming en veiligheid.
  een kind dat wel bij gemeentes bekend is, niet uitzetten,
  ook geen kinderen die hier zijn geboren,of al bijna vijf jaar hier zijn.
  teeven moet zich realiseren, dat de wereld toekijkt,
  hoe humaan nederland is.

Plaats een reactie

Reageren kan door je naam en e-mailadres in te vullen