Uw stemtest in 2018

Uw stemtest in 2018

In maart 2014 waren de Gemeenteraadsverkiezingen. In 64 gemeenten heeft DeStemVan vele kiezers geïnformeerd over partijstandpunten en aan de hand van stellingen geadviseerd met welke partij ze de meeste overeenkomst hebben. In de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen van 22 mei kunnen kiezers dit ook doen via deEuropese stemhulp. We gaan in een klein verband de inzet van het instrument bespreken en met elkaar in gesprek wat een stemhulp in 2018 moet kunnen.

Op vrijdagmiddag 6 juni in Utrecht bespreken de adviseurs van Necker van Naem met griffiers de toekomst van stemhulpen. We doorlopen het gehele proces. Wat zijn best practices in het voortraject om met de politieke partijen te komen tot de stellingen. Hoe verloopt het proces om de positionering en onderbouwing van de politieke partijen te controleren? Op het moment dat de stemhulp live staat wil je als gemeente dat zoveel mogelijk bezoekers op de site komen. We delen tips en tricks over de bestepromotie en marketing voor de stemtest. Zowel offline als online!

In de bijeenkomst schetsen we de verdere ontwikkeling van de stemtest en het gebruik daarvan tússen verkiezingen. De term ‘participatiesamenleving’ komt steeds vaker terug in de media en bij gemeenten. Welke rol is rondom online participatie weggelegd voor stemtesten? We eindigen de middag met een borrel.

Geïnteresseerd in deelname? Mail Peter Joosten.